О НАМА

Заједно, стварамо окружење у којем се цени квалитет и брига о нашој храни.

ШТА НАС ИЗДВАЈА ИЗ ГОМИЛЕ?

Наши произвођачи из различитих сектора производње, препознали су велики заједнички интерес – спровести акције које ће нормализовати тржиште и уклонити производе упитног квалитета из зоне промета. Ови производи не само да угрожавају квалитет нашег наслеђа, већ и неретко наштете конкурентности легалних и правих произвођача. Ми смо снажан колектив страствених професионалаца и иноватора који се залажу за чистоту и аутентичност хране и пића. Ова синергија нам омогућава да створимо тачне статистике, поставимо чврсте ценовне категорије и развијемо стандарде квалитета који надмашују очекивања.

Ми смо друштвено ангажовани и спремни за акцију. Наша предност је у подизању производних капацитета који ће нам омогућити да унапредимо домаћу производњу и превазиђемо изазове на међународном тржишту.

КОJИ СУ ПРЕДНОСТИ ДА ПОСТАНИТЕ ЧЛАН КЛАСТЕРА

Учлањењем у Кластер, Ви не само што сте део велике стручне породице, већ и имате прилику да придружите неком од стручних радних тела или комисији која директно утичу на рад и одлуке Кластера.

Чланство са собом носи одговорност и поштовање принципа Кластера као и правила дефинисаних нашим статутом. Пољопривредна газдинства, на пример, имају могућност да се придруже и буду кооперативни партнери са регистрованим произвођачима алкохолних пића.

У нашем Кластеру, сарађујемо са најбољима. Наша елитна група стручњака, комисија, подкомисија и радних група, рачуна на ниво експертизе који иду у корак са временом и међународним трендовима.

Ми обезбеђујемо да се стандарди остварују у пракси, помажући нашим члановима кроз консултативну службу Кластера. Ово је пут до финалних производа који заслужују посебно место – сертификованих производа са додатном вредношћу, који подижу јачину квалитета и конкурентности.

Ми не само желимо да донесемо промену, већ и да је докажемо. Свако учлањење у нашем Кластеру доприноси обимним анализама и изворним информацијама о квалитету и безбедности наше хране и пића. Ми тежимо томе да одржимо наше тржиште искључиво за вредне произвођаче који се истичу својом преданошћу и квалитетом.

ШТА ЈЕ БИЛА НАША ИНСПИРАЦИЈА

Наши напори су усмерени ка суочавању са нелојалношћу која наноси штету свим актерима на тржишту. Желимо засновати чврсте везе између примарне пољопривредне производње, производње и промета, креирајући плодно тло за бољу будућност.

Наши амбициозни циљеви нас покрећу – стремимо ка системском решавању проблема и подизању конкурентности наших предузетничких учесника. Чланови Кластера “Уједињени за Квалитет” имају јединствену прилику да покажу своју предност кроз повећање производних капацитета. Наша сврха је да створимо оквире за сопствену домаћу производњу која ће заменити увоз и проширити се у међународни извоз.

ХАЈДЕ ДА САРАЂУЈЕМО

Ова иницијатива није само за нас, већ и за домаће и регионалне економије. Хоћемо да поставимо ознаку квалитета која се не може занемарити, штитећи наше производе на међународној сцени.

Ми вас позивамо, произвођаче и стручњаке из области прехрамбене индустрије, али и све вас који са страшћу уживате у доброј храни и пићу. Придружите се нашем Кластеру како би заједно подигли посрнулу производњу меда, вина и ракија на висок ниво и осигурамо високи степен анализа узорака хране и пића.

Подржите наше удружење у заштити наше природне хране и пића. Ово није само позив, већ је покрет. Помозите нам да ограничимо улаз нелојалних и непроверених производа и одбранимо простор за наше драгоцене произвођаче.