Председник Комисије за економију и право II

Председник Комисије за економију и право II

Др Слободан Аџић

СЛОБОДАН АЏИЋ је редовни професор Факултета за менаџмент ФАМ из Сремских Карловаца Универзитета „Унион – Никола Тесла“, где ради од 2011. године. Предавао је и на Арабијском отвореном универзитету у Кувајту као доцент у периоду 2017-2019. и на Универзитету за нафту и минерале Кинг Фахд, придруженим колеџима у Хафр-Ал-Батину у Саудијској Арабији као предавач у периоду 2014-2106. године.

Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Београду са просеком 9,18. Са титулом МБА студента године завршио је МБА студије у Великој Британији на Универзитету Ланкастер, као стипендиста британске владе Chevening. Докторирао је на Факултету за пословне студије Мегатренд универзитета. Он је стручњак за лидерство и стратешки менаџмент.

Проф. др Слободан Аџић био је председник Извршног одбора СО Панчево и генерални директор ХИП-Петрохемије Панчево, а током своје каријере обављао је и друге руководеће функције у државном, друштвеном и приватном сектору, како у домаћим тако и у страним компанијама. Додатне квалификације стицао је у земљи и иностранству, на два континента и на три језика. Аутор је преко 10 монографија. Објавио је самостално или са сарадницима преко 70 научних и стручних радова у међународним и домаћим часописима и на међународним и домаћим конгресима, конференцијама и симпозијумима, од којих се преко 10 налази на Сцопус и Вос. Поред матерњег, говори енглески и немачки језик.

контакт е-маил адреса: s.adzic@gmail.com

Назад на страницу Сектора за воћарство и производњу јаких алкохолних пића?