ПРИЈАВИТЕ НЕЛЕГАЛАН ПРОМЕТ И ПРОИЗВОДЕ СУМЊИВОГ ПОРЕКЛА

Добродошли на наш портал за Пријаву нелегалног промета и производа сумњивог порекла

Ако Вам се десило да сте купили храну или пиће (ливадски, мед, багремов мед, воћну ракију, вино) и да сте након конзумације утврдили да то што сте купили не одговара опису који Вам је дао продавац, требало би да нам се обратите да бисмо уз нашу помоћ таквим непоштеним праксама стали на пут.

Наши грађани играју кључну улогу у осигуравању безбедности и квалитета наше хране и производа. Ако сте запазили нелегални промет или имате основане сумње у вези са пореклом одређених прехрамбених производа, у првом реду меда, ракије и вина, приступите нашем једноставном процесу пријављивања:

Кораци за пријаву:

Сакупљање доказног материјала: Фотографишите предмете или производе који вам изгледају сумњиво, истакните датум и време на свакој слици и на тај начин ће те поткрепити Ваше тврдње.

Документовање ситуације: Напишите кратак опис ситуације која Вам се десила или коју сте приметили. Укажите на детаље као што су место на ком се то десило, општи опис догађаја и све по Вама важне информације везано за тај догађај, како бисте помогли нашим истраживачима.

Подношење информација: Користите наш онлајн обрасац за подношење информација уз који можете да приложите фотографије и друге документе да бисте поткрепили своје тврдње. Уверите се да сте тачно навели све релевантне информације (време, место и ближе информације о производу).

Заштита Ваших података:

Сви подаци које подносите кроз овај процес биће строго поверљиви и коришћени искључиво у сврхи истраге и одговора на пријаве. Водимо рачуна о вашој приватности и безбедности.

Ваша сигурност и интегритет нашег хранења и производа су од највећег значаја. Вашом пријавом помажете да се заштите права и здравље свих нас. Хвала вам на одговорности и активном учешћу у заједници Кластера “Уједињени за квалитет.”